Lucrurile cu adevarat importante


Aproape tot timpul ne definim bazandu-ne pe ce meserie avem, pe cati bani castigam,  pe cine cunoastem, pe ce abilitati grozave avem si mai putin pe baza scanteii noastre interioare care ne face ori sa tinem capul sus cand avem un esec ori sa ne deprimam, sau ne determina ori sa ne urmam propriile valori ori sa urmam turma.  Oriah, in poezia ei, Invitatia, a surprins poate cel mai bine lucrurile din viata noasta carora trebuie sa le acordam atentie. Citind-o va veti putea analiza, obtinand astfel o viziune mai clara a ceea ce sunteti si ceea ce puteti deveni.

Invitatia (de Oriah)

Nu mai intereseaza ce meserie ai, ci vreau sa stiu pentru ce suferi si daca indraznesti sa infaptuiesti ce-ti cere inima.

Nu ma intereseaza ce varsta ai, ci vreau sa stiu daca ai risca sa apari ca un prost pentru iubire, pentru visul tau, pentru aventura de a fi viu.

Nu ma intereseaza ce planete iti inconjoara luna…ci vreau sa stiu daca ti-ai atins miezul supararii tale, daca ai fost deschis dupa tradarile vietii sau te-ai inchis si te-ai ascuns de frica si alte posibile dureri.

Vreau sa stiu daca poti suporta durerea, a mea sau a ta, fara sa incerci sa o ascunzi, sa o minimizezi sau sa o repari.

Vreau sa stiu daca poti trai cu bucuria mea sau a ta, daca poti dansa cu salbaticiune si sa lasi extazul sa te umple pana in varful degetelor, fara sa ne atentionezi sa avem grija, sa fim realisti si fara sa ne amintesti de limitarile fiintei umane.

Nu ma intereseaza daca povestea pe care mi-o spui este adevarata, ci vreau sa stiu daca poti dezamagi pe altul ca sa poti fi sincer cu tine insuti. Daca poti suporta acuzatiile de tradare si sa nu-ti tradezi propriul suflet.

Vreau sa stiu daca poti vedea Frumusetea, chiar daca nu arata bine in fiecare zi si daca iti poti alimenta viata din prezenta ei.

Vreau sa stiu daca poti trai cu un esec, al tau sau al meu, si totusi sa stai la marginea lacului si sa strigi spre argintiul lunii, “Da”.

Nu ma itereseaza sa stiu unde traiesti sau cati bani castigi, vreau sa stiu daca te poti trezi dupa o noapte de plans si disperare, ranit pana in maduva oaselor, si sa faci ceea ce trebuie sa fie facut.

Nu ma intereseaza pe cine stii sau cum ai ajuns sa fi aici, ci vreau sa stiu daca vei sta in mijlocul focului cu mine si nu vei da inapoi.

Nu ma intereseaza unde, sau ce, sau cu cine ai studiat, ci vreau sa stiu ce te sustine din interior cand totul imprejur se prabuseste.

Vreau sa stiu daca poti sta singur cu tine si daca-ti place cu adevarat compania ta in acele momente goale.

imagine 1: http://cabotinecco.deviantart.com/gallery/#/d1nylz9

imagine 2: http://cabotinecco.deviantart.com/gallery/#/d1wt3t3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s