Pregateste-te temeinic pentru interviul de angajare!


Interviul de angajare este ca un examen important pe care vrei sa-l treci. Si cum pentru un examen nu mergi niciodata nepregatit tot asa trebuie sa procedezi si in cazul interviului, sa pui accent pe pregatirea prealabila. Ca sa fim siguri ca am retinut materia, o strategie des folosita si eficienta este aceea de a formula intrebari din materialul studiat urmand sa raspundem la acestea pentru intiparirea si mai mult in memorie a materiei cerute la examen.

Totusi, nu-ti sugerez sa mergi la un interviu cu raspunsuri invatate de acasa. Recrutorii isi vor da seama imediat ca nu esti spontan in oferirea raspunsurilor, ceea ce nu lasa o impresie buna. Mai degraba iti propun un exercitiu care sa te ghideze in oferirea raspunsurilor cu impact puternic pentru obtinerea notei maxime la acest “examen” – interviul de angajare.

Incepe prin a citi atent categoriile listate mai jos iar apoi rezolva pasii propusi in continuare:

 • Productivitate;
 • Eficacitate;
 • Reputatie si imagine;
 • Calitate;
 • Profitabilitate;
 • Controlul costurilor si reducerea cheltuielilor;
 • Pastrarea clientilor si a afacerilor;
 • Crestere si dezvoltare;
 • Inovatie;
 • Dezvoltare continua.
 1. Selecteaza categoriile la care este mai probabil sa contribui in cadrul firmei angajatoare si intreaba-te cum anume iti poti  atinge potentialul maxim in aceste domenii.
 2. Scrie cel putin 3 exemple in legatura cu contributia ta la fiecare categorie selectata. Ai grija ca exemplele sa fie relevante si concise.
 3. Exerseaza expunerea exemplelor, dar nu inainte de a adauga acestora procente, date descriptive si bugete folosite pentru ca ele sa devina cat mai credibile. Imagineaza-ti totodata intrebarile recrutorului pentru a nu fi luat prin surprindere.

Este foarte important sa stii ce poti oferi unui angajator, sa stii cum sa te pui intr-o lumina favorabila datorata realizarilor tale profesionale; sa stii daca poti contribui la profitabilitatea afacerilor, pastrarea clientilor sau la imaginea companiei.

Examineaza-ti trecutul profesional, pune pe hartie exemplele relevante din experienta ta si creeaza-ti o imagine impecabila inainte de a participa la interviul de angajare. Aceasta este modalitatea cea mai sigura de a primi nota 10 din partea recrutorului.

Daniela Teodora Onca

Consilier in Cariera si Orientare Profesionala

Puteti gasi acest articol si alte articole interesante din acelasi domeniu pe site-ul: www.psihoselect.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s