Imbunatateste-ti imaginea pentru a-ti gasi mai repede un loc de munca


Probabil ai fost déjà la cateva interviuri de unde ai plecat cu sentimentul ca sigur vei fi angajat. Si desi ai facut totul perfect, de la compunerea unei scrisori de intentie de exceptie si pana la sustinerea unui interviu de nota 10, totusi nu ai primit mult asteptatul apel de confirmare al angajarii tale. Probabil nu ai primit un feedback clar in legatura cu posibilele minusuri care au dus la acest rezultat si stai si te intrebi unde ai putut gresi.

De multe ori nici nu este vorba de comiterea unei greseli sau gafe din partea candidatului pe parcursul interviului, ci mai degraba, aspectul care trebuie revizuit este imaginea pe care o afisezi, nu doar fata-n fata ci si online, si care are un impact major in ceea ce priveste angajarea ta intr-o anumita firma.

Un lucru la care probabil nu te-ai gandit este faptul ca, unii recrutori inainte de a lua o decizie corecta in favoarea sau defavoarea ta vor sa culeaga mai multe informatii in legatura cu tine iar cel mai simplu mod de a le obtine este prin intermediul internetului. Inainte de a incepe sa-ti cauti un loc de munca, rezerva-ti un timp pentru a-ti “curati” imaginea online. Cauta-te pe google si vezi in ce posturi apari.

Este esential sa stergi de pe contul de Facebook sau alte site-uri de socializare, fotografii unde apari consumand alcool, sau esti imbracat sumar sau in orice alte posturi putin acceptate social. Pe langa fotografiile afisate, este foarte important sa ai grija si la ce mesaje publici pe site-urile de socializare unde esti membru sau la ce gen de grupuri aderi. Tot ceea ce faci spune ceva despre tine, asadar ai grija ce imagine vrei sa afisezi.

Trebuie sa intelegi ca recrutorul sau angajatorul cauta oameni care sa reprezinte imaginea companiei iar daca nu te suprapui peste aceasta macar in proportie de 75% sunt mari sanse sa nu obtii locul de munca dorit desi ai toate calificarile si experienta ceruta. Asadar, inainte de a publica o poza sau un mesaj, intreaba-te daca acestea ar face o impresie placuta unui posibil angajator sau recrutor.

Intreaba-te daca angajatorul s-ar simti confortabil avandu-te in echipa lui, stiind ca este posibil ca un client sau colaborator de-al lui ar putea sa-ti viziteze profilul de facebook/linkedin. I-ar placea sa-l reprezinti si sa-i reprezinti compania? Daca raspunsul tau este “Nu cred” sau “putin probabil” atunci pasul pe care trebuie sa-l faci este de a-ti modela imaginea astfel incat sa ai o imagine pe cat se poate de pozitiva. Nu in sensul de a renunta la lucrurile care te reprezinta ca persoana si a fi nesincer fata de tine si interesele tale ci in sensul de a cenzura/elimina unele lucruri care ar putea sa aiba un impact negativ asupra viitorului tau profesional. Stiind ca o imagine face cat o mie de cuvinte, creaza-ti acum imaginea de succes!

Daniela Teodora Onca

Consilier in Cariera si Orientare Profesionala

Puteti gasi acest articol si alte articole interesante din acelasi domeniu pe site-ul: www.psihoselect.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s