10 lucruri pe care angajatorii vor sa le vada in CV-ul tau


Cu totii stim ca cerinta absolut necesara pentru a fi convocat la un interviu este detinerea unui CV remarcabil. Atunci cand vine vorba de redactarea unui CV ne ghidam fie dupa modelele avute la indemana, fie dupa cerintele firmei angajatoare. Chiar daca este vorba de completarea unui CV de tip European sau orice al tip de curriculum vitae trebuie sa stii care sunt cele 10 lucruri pe care angajatorul sau recrutorul ar fi placut impresionat sa le gaseasca in CV-ul tau:

  1. Rezultate – poti lista cateva dintre realizarile tale? Are un impact mult mai mare decat daca ai lista doar responsabilitatile pe care le-ai avut la locurile de munca anterioare.
  2. Date si numere – in ce masura ai avut un impact in profitul firmelor angajatoare anterioare? Cat de productiv ai fost?
  3. Premii si certificate – ti-au fost recunoscute succesele? Ai fost numit pana acum angajatul lunii, sau orice alt titlu primit pentru a demonstra cea mai notabila competenta a ta?
  4. Blog sau website – ai vreunul cu subiecte si continut profesional? Unul care sa demonstreze ca ai pasiune pentru meseria ta/domeniul tau de activitate?
  5. Informatii actualizate despre educatie si abilitati – ai urmat vreun training care sa merite mentionat? Esti adeptul invatarii si perfectionarii continue?
  6. Idei si initiative – cum poti demonstra ca ai potential de a genera idei valoroase si ca esti omul care ia initiativa? Gandeste-te la cateva exemple de la locurile de munca anterioare care sa demonstreze ca ai aceste doua capacitati si noteaza-le in CV.
  7. Atitudine – cum poti arata ca vei ramane pozitiv si flexibil si nu te vei transforma intr-un angajat care se plange tot timpul?
  8. Abilitatea de a conduce – poti lista cateva situatii sau activitati in care fostii colegi au urmat sugestiile tale?
  9. Potentialul de crestere – poti arata cum ai facut mai mult decat se astepta de la tine la fostele locuri de munca, sau daca ai fost promovat?
  10. Creativitate – Poti arata cum ai rezolvat probleme intr-un mod creativ in trecut?

Revizuie-ti CV-ul si imbunatateste-l cu aceste atuuri astfel incat sa te asiguri ca vei face o

prima buna impresie si ca vei fi chemat la un interviu in cel mai scurt timp posibil.

Daniela Teodora Onca

Consilier in Cariera si Orientare Profesionala

Puteti gasi acest articol si alte articole interesante din acelasi domeniu pe site-ul: www.psihoselect.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s