Conversatii cu Dumnezeu (3)


Totuşi, Eu vă învăţ astfel: atunci când alegeţi acţiunea sponsorizată de dragoste, nu numai că veţi supravieţui, nu numai că veţi învinge, nu numai că veţi avea succes. Atunci veţi trăi gloria deplină, totală a Celui Care Eşti cu Adevărat, a celui care puteţi fi.

Există un singur scop pentru întreaga viaţă şi acesta este ca tu şi tot ceea ce este viu să simtă gloria deplină. Tot ceea ce spui, gândeşti sau faci este în serviciul acestui scop. Sufletul tău nu are nimic altceva de făcut şi nu vrea să facă nimic altceva.

Secretul cel mai adânc este că viaţa nu e un proces de descoperire, ci unul de creaţie. Tu nu te descoperi pe tine însuţi, ci te creezi din nou. Caută deci nu să descoperi Cine Eşti, caută să-ţi dai seama Cine Vrei Tu să Fii.

Dumnezeu a ştiut că, pentru ca Dragostea să existe şi să se cunoască pe ea însăşi ca dragoste pură, trebuia să existe şi opusul ei identic. Astfel că Dumnezeu a creat de bună voie marea polaritate opusul absolut al dragostei – tot ceea ce dragostea nu este – ceea ce acum se numeşte frică. În momentul în care a existat frica, dragostea a putut exista ca un lucru care putea fi trăit sub formă de experienţă.

 

Scopul Meu divin pentru care M-am divizat a fost de a crea  suficiente părţi din Mine, astfel încât să Mă cunosc pe Mine însumi ca experienţă.

 

Şi, astfel, Eu le-am dat nenumăratelor părţi din Mine (tuturor copiilor Mei întru spirit) aceeaşi putere de a crea pe care o am Eu ca întreg.

Noi suntem construiţi din acelaşi material. Noi SUNTEM „acelaşi material”! Cu aceleaşi proprietăţi şi îndemânări, inclusiv îndemânarea de a crea – din nimic – realitate fizică!

 

Odată aflaţi în universul fizic, voi, copiii Mei întru spirit, puteaţi trăi experienţa a ceea ce ştiţi voi despre voi înşivă, dar mai întâi trebuia să ajungeţi să cunoaşteţi opusul. Mai simplu spus, nu poţi să te cunoşti că eşti înalt, până când şi dacă nu devii conştient de ceea ce înseamnă să fii scund. Nu poţi să trăieşti experienţa de a fi gras, decât dacă ajungi să ştii ce înseamnă a fi slab. Şi, în cele din urmă, nu poţi să trăieşti experienţa ta ca ceea ce eşti, până când nu ai întâlnit ceea ce nu eşti. Acesta este scopul teoriei relativităţii şi a întregii vieţi fizice. Tu însuţi eşti definit prin ceea ce nu eşti. Şi acum, în cazul cunoaşterii supreme – a cunoaşterii tale în postură de Creator – nu poţi să trăieşti experienţa Sinelui tău ca un creator, decât dacă şi până când nu creezi.

 

Desigur că nu există ca tu să nu fii cine şi ce eşti – tu, pur şi simplu, eşti, ai fost şi vei fi întotdeauna (spirit pur creator). Aşa că tu ai făcut încă un lucru foarte bun, Ai făcut în aşa fel încât să uiţi Cine Eşti cu Adevărat.

Intrând în universul fizic, ai renunţat la amintirea despre tine însuţi. Aceasta îţi permite să alegi să fii Cine Eşti, mai degrabă decât să primeşti totul de-a gata, ca să zic aşa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s