Conversatii cu Dumnezeu (4)


În această hotărâre de a alege să fii, mai degrabă decât să ţi se spună că eşti, se află o parte din Dumnezeu, pe care, ca fiinţă, o trăieşti ca experienţă – având pe deplin liber arbitru. De fapt, aceasta înseamnă – prin definiţie – Dumnezeu. Dar cum poţi să ai liber arbitru în privinţa a ceva pentru care nu există alegere? Tu nu poţi să nu fii vlăstarul Meu, oricât de tare te-ai strădui, dar poţi să uiţi acest lucru.

 

Tu eşti, ai fost întotdeauna şi vei fi întotdeauna o parte divină a întregului divin, un membru al corpului. De aceea, gestul de a te reuni cu întregul, de a te întoarce la Dumnezeu se numeşte reamintire. Tu de fapt alegi să-ţi re-aminteşti Cine Eşti cu Adevărat, sau să pui la un loc diferitele părţi din tine pentru a trăi experienţa întregului tău – adică a Întregului Meu.

 

Treaba ta pe pământ este deci nu să înveţi (deoarece tu ştii deja), ci să-ţi re-aminteşti Cine Eşti. Şi să le re-aminteşti tuturor cine sunt. De aceea, o mare parte din treaba ta este să aminteşti altora (adică să le re-aduci în minte) astfel încât şi ei să-şi poată re-aminti. Exact asta au făcut până acum toţi minunaţii învăţători spirituali. Acesta este singurul tău scop. Adică, scopul sufletului tău.

Boala şi starea de rău sunt opusurile sănătăţii şi stării de bine şi se manifestă în realitatea ta, din porunca ta. Tu nu poţi să fii bolnav fără ca, la un anumit nivel, să-ţi cauzezi boala şi poţi să te faci iarăşi bine într-o clipă, pur şi simplu decizând aceasta. Dezamăgirile personale profunde sunt răspunsuri pe care le-ai ales şi calamităţile de pretutindeni sunt rezultatul conştiinţei de pretutindeni.

De aceea, să nu condamnaţi ceea ce voi numiţi rău în lume. Mai degrabă puneţi-vă întrebarea: ce anume aţi considerat voi ca fiind rău şi ce vreţi să faceţi ca să schimbaţi lucrurile, în caz că vreţi să faceţi ceva.

 

Asta, pentru că toată viaţa există ca un instrument al propriei voastre creaţii şi toate întâmplările apar, pur şi simplu, ca ocazii ca voi să decideţi şi să fiţi Cine Sunteţi. Acesta este un adevăr valabil pentru fiecare suflet şi, îţi dai seama deci că în univers nu există victime, ci numai creatori. Toţi Maeştrii care au umblat pe această planetă ştiu acest lucru.

De aceea, indiferent ce Maestru Mi-ai da ca exemplu, nici unul nu şi-a închipuit că este o victimă deşi mulţi au fost crucificaţi în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare suflet este un Maestru – deşi unele nu-şi amintesc originea sau ceea ce au moştenit. Totuşi, fiecare creează situaţia şi circumstanţele pentru menirea sa cea mai înaltă şi pentru ca să-şi amintească cât mai repede – în fiecare clipă numită acum.

Prin urmare, să nu judeci drumul karmic al altuia. Să nu invidiezi succesul, nici să nu-ţi fie milă de cineva care suferă un eşec, pentru că tu nu ştii ce înseamnă succes sau eşec din punctul de vedere al sufletului.

 

Nu ai venit în viaţa asta ca să înveţi ceva; trebuie doar să demonstrezi ceea ce ştii deja. În cadrul acestei demonstraţii pui în funcţiune tot ceea ce ştii şi te creezi din nou prin experienţă. În felul acesta, îţi justifici viaţa şi îi dai sens. In felul acesta, o faci să fie sfântă.

 

Dacă doreşti să fii reprezentat cu acurateţe, trebuie să te străduieşti să schimbi în viaţa ta orice nu se potriveşte cu imaginea ta pe care doreşti să o proiectezi în eternitate.

 

Astfel, voi creaţi în mod colectiv şi individual viaţa şi timpurile pe care le trăiţi ca experienţă, numai pentru scopul evoluţiei sufletului.

 

Ai întrebat dacă există un mod mai puţin dureros de a trece prin acest proces şi răspunsul este – da – dar atunci nu se va schimba nimic în cadrul experienţei voastre exterioare. Modalitatea de a reduce durerea pe care o asociaţi cu experienţele şi evenimentele pământeşti – atât ale voastre cât şi ale altora – este prin a schimba felul în care le priviţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s