Conversatii cu Dumnezeu (7)


Gândul este primul nivel de creaţie.

Apoi urmează cuvântul. Tot ceea ce spui este un gând exprimat. El este creator şi emite în univers energie creatoare. Cuvintele sunt mai dinamice (astfel s-ar putea spune, mai creatoare) decât gândul, deoarece cuvintele sunt la un nivel diferit de vibraţii faţă de gând. Ele întrerup (schimbă, modifică, afectează) universul cu un impactmai mare.

Cuvintele sunt al doilea nivel de creaţie.

Apoi urmează acţiunea. Acţiunile sunt cuvinte în mişcare. Cuvintele sunt gânduri exprimate. Gândurile sunt idei formate. Ideile sunt energii puse la un loc. Energiile sunt forţe eliberate. Forţele sunt elemente existente. Elementele sunt particule din Dumnezeu, părţi din Totul, materia primă a orice.

 

Adevăr îţi spun Eu ţie: tot ceea ce vezi în lumea ta este produsul ideii tale despre ea. Vrei ca, într-adevăr, viaţa ta „să pornească”? Atunci schimbă-ţi ideea despre ea, despre tine. Gândeşte, vorbeşte şi acţionează ca Dumnezeu Care Eşti.

 

Prima ta natură este să iubeşti necondiţionat. A doua ta natură este să alegi să-ţi exprimi prima ta

natură, cea adevărată, în mod conştient.

Deci, vrei ca viaţa ta „să pornească”? Începe imediat prin a-ţi imagina cum vrei să arate şi încadrează-te în ea. Verifică fiecare gând, cuvânt şi acţiune care nu este în armonie cu ea şi îndepărtează-te de ele.

 

Când ai un gând care nu se potriveşte cu viziunea ta cea mai înaltă, transformă-l într-un gând nou, atunci şi pe loc. Când spui un lucru care nu se potriveşte cu cea mai măreaţă idee a ta, notează-ţi să nu mai rosteşti aşa ceva niciodată. Când faci ceva care nu se potriveşte cu cea mai bună intenţie a ta, hotărăşte că ai făcut acest lucru pentru ultima dată. Şi îndreaptă, dacă poţi, răul făcut.

Primul lucru pe care trebuie să-l înţelegi despre univers este ca nici o situaţie nu este „bună” sau „rea”. Ea, pur şi simplu, este. Aşa că, nu mai da judecăţi de valoare. Al doilea lucru pe care trebuie să-l ştii este că toate situaţiile sunt temporare. Nimic nu rămâne la fel, nimic nu e static. Dar depinde de tine în ce fel se schimbă ceva.

 

Te judeci pe tine însuţi pentru că vrei să râzi, vrei să plângi, vrei să câştigi, vrei să pierzi şi, în mod special, te judeci pentru că vrei să trăieşti experienţa bucuriei şi a dragostei.

Astfel că, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu mai emiţi asemenea judecăţi de valoare împotriva ta însuţi. Învaţă care este dorinţa sufletului şi urmeaz-o. Urmează-ţi sufletul.

Ceea ce urmăreşte sufletul reprezintă cel mai înalt sentiment de dragoste pe care ţi-l poţi imagina. Aceasta este dorinţa sufletului. Acesta este scopul lui. Sufletul caută sentimentul. Nu cunoaşterea, ci sentimentul. El are deja cunoaştere, dar cunoaşterea este conceptuală. Sentimentul ţine de experienţă. Sufletul vrea să se simtă pe sine însuşi şi astfel să se cunoască pe sine însuşi în cadrul propriei sale experienţe.

 

Cel mai înalt sentiment este experienţa unirii cu Tot Ceea Ce Este. Aceasta este marea întoarcere la Adevărul după care tânjeşte sufletul tău. Acesta este sentimentul de dragoste perfectă. Dragostea perfectă este pentru sentiment ceea ce albul perfect este pentru culoare. Mulţi cred că albul este absenţa culorii. Nu este aşa. El include toate culorile. Albul înseamnă toate culorile care există, combinate.

Voi sunteţi bunătate şi milă şi compasiune şi înţelegere. Voi sunteţi pace şi bucurie şi lumină. Voi sunteţi iertare şi răbdare, putere şi curaj, cel care ajută la nevoie, cel care mângâie în timpuri de restrişte, cel care vindecă pe cei răniţi, un învăţător în vremuri de confuzie. Voi sunteţi cea mai profundă înţelepciune şi cel mai înalt adevăr; cea mai măreaţă pace şi cea mai grandioasă dragoste.

(Dumnezeu sa te binecuvanteze cu aceste calitati enumerate in ultimul paragraf!)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s