Imagini si cuvinte (2)


Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă.”

Albert Einstein

 

 

 

 

 

“Orgoliosul trebuie suspectat că nu posedă destulă ştiinţă. Adevărata ştiinţă îl face pe om modest. Spicele goale îşi îndreaptă capetele spre cer trufaşe, în timp ce spicele pline se apleacă spre pământ, muma lor. Orgoliul şi ignoranţa dau naştere urii, invidiei, răutăţii, aşa cum înţelegerea şi cunoaşterea dau naştere iubirii şi creaţiei.Cu cât cunoşti mai bine, cu atât iubeşti mai mult.”

Leonardo da Vinci

 

 

 

Imaginaţia, lumea adevărată şi eternă din care acest Univers Inerţial este numai o vagă umbră.”

William Blake

 

 

 

 

Puterea mea se află exclusiv în tenacitatea mea.”

Louis Pasteur

 

 

 

 

 

“Dacă vrem să răspundem la întrebarea cât de înalt poate crește specia umană, atunci este evident că ar fi mai bine să alegem pe cei care deja sunt cei mai înalți și să-i studiem. Dacă vrem să aflăm cât de repede poate alerga omul, atunci nu e de nici un folos să facem media vitezei populației; e mult mai bine să adunăm olimpicii medaliați cu aur și să vedem cât de bine se descurcă. Dacă vrem să știm posibilitățile de dezvoltare spirituală, de creștere a valorii sau dezvoltarea morală a oamenilor, atunci îmi mențin părerea că putem învăța cel mai mult studiindui-i pe cei mai morali, etici și sfinți dintre oameni.

Abraham Maslow

 

Curajos este nu cel ce nu are frică, ci acela care ştie să-şi învingă frica sa.”

Nelson Mandela

 

 

 

 

 

“Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.”

Carl Gustav Jung

 

 

 

 

 

 

 

“Suferim fără rost: pentru că în dragoste se află sămânţa creşterii noastre. Cu cât iubim mai mult, cu atât suntem mai aproape de experienţa spirituală.Adevăraţii iluminaţi, cu sufletele lor incendiate de Iubire, învingeau toate prejudecăţile vremii. Cântau, râdeau, se rugau cu voce tare, dansau, participau la ceea ce Sfântul Pavel numea “nebunia sfântă”. Erau veseli – pentru că cine iubeşte învinge lumea, nu-i e teamă că pierde ceva. Adevărata iubire este un act de total abandon.”

Paulo Coehlo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s