Conversatii cu Dumnezeu (9)


Persistă lucrurile cărora le opui rezistenţă. Dispar cele pe care le priveşti în faţă.

Acum, un lucru este să fii dragoste şi cu totul alt lucru este să faci ceva cu dragoste. Sufletul tânjeşte să facă ceva pentru ceea ce este, ca să se poată cunoaşte pe sine însuşi în propria sa experienţă. Aşa că, se va strădui să realizeze – prin acţiune – ideea lui cea mai înaltă.

Pasiunea este Dumnezeu care vrea să te salute.

Pe de altă parte, omul simte adesea nevoia de a i se rambursa ceva din investiţie. Dacă tot e să iubim pe cineva, foarte bine – dar să primim şi nişte dragoste înapoi. Ceva de genul ăsta. Asta nu este pasiune. Asta înseamnă să te aştepţi la ceva. Aceasta este cea mai “mare sursă a nefericirii omului. Este ceea ce-l separă pe om de Dumnezeu.

De aceea, rostul vieţii este să creaţi – cine şi ce sunteţi – şi apoi să trăiţi această experienţă.

Ceea ce se întâmplă este, pur şi simplu, ceea ce se întâmplă. E cu totul altceva ce simţiţi voi faţă de aceasta.

Cu toţii aţi procedat la fel, din când în când. Nu există nici unul printre voi care să nu fi făcut să dispară o durere de cap, sau ca o vizită la dentist să fie mai puţin dureroasă, hotărând ca lucrurile să se întâmple aşa.

Un adevărat Maestru nu este cel care are cei mai mulţi studenţi, ci cel care creează cei mai mulţi Maeştri. Un adevărat conducător nu este cel pe care-l urmează o mare mulţime, ci cel care creează cei mai mulţi conducători. Un adevărat rege nu este cel care are cei mai mulţi supuşi, ci cel care-i conduce pe cei mai mulţi spre regalitate. Un adevărat profesor nu este cel care ştie cel mai mult, ci cel care îi face pe cei mai mulţi să ştie. Şi un adevărat Dumnezeu nu este Cel care are cei mai mulţi servitori, ci Cel care-i serveşte pe cei mai mulţi, făcând Dumnezei din toţi ceilalţi. Pentru că, aceasta este atât ţinta cât şi gloria lui Dumnezeu: ca supuşii Lui să nu mai existe şi ca toţi să-L cunoască pe Dumnezeu, nu ca pe Cel de neatins, ci ca pe Cel de neevitat.

O, cât aş dori să poţi înţelege acest lucru: destinul tău fericit e de neevitat. Nu se poate să nu fii salvat. Iadul înseamnă să nu ştii acest adevar.

Dar adevăr îţi spun Eu ţie: când Mă urmezi pe Mine, lupta dispare. Trăieşte în interiorul spaţiului lui Dumnezeu şi evenimentele devin, în totalitate, binecuvântări.

Scopul unei relaţii este de a decide ce parte din tine ai vrea „să se arate “, nu ce parte din celălalt ai putea să capturezi şi să păstrezi.

Există un singur scop pentru o relaţie – de fapt pentru toată viaţa: să fii şi să decizi Cine Eşti cu Adevărat.

Lăsaţi fiecare persoană din interiorul relaţiei să-şi facă griji, nu în legătură cu celălalt ci numai, numai, numai în legătură cu propriul Sine.

Cea mai iubitoare persoană e cea care se centrează în jurul propriului Sine.

Prima voastră relaţie trebui să fie deci cu Sinele vostru. În primul rând, trebuie să învăţaţi să vă cinstiţi, să vă îngrijiţi şi să vă iubiţi Sinele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s