Ce (sa) iti propui pentru anul 2012?


Incheierea anului intotdeauna atrage dupa sine o evaluare a realizarilor de peste an, o concluzie si stabilirea unei rezolutii pentru noul an. Majoritatea reusim destul de greu sa ducem la indeplinire dorintele pentru anul care vine iar piedicile care ne stau in cale sunt procrastinarea (in procent de 33%), lipsa disciplinei (24%) si lipsa unui plan de actiune (19%).

Tuturor ne este greu sa ne motivam uneori, insa daca sfarsitul de an te-a prins fara un loc de munca, cu atat mai mult incearca sa depasesti cele 3 piedici de mai sus prin urmatoarele sugestii:

  1. Planul de actiune detaliat – Diferenta dintre un scop si un vis este cuvantul scris. Asadar noteaza-ti zilnic activitatile realizate in cautarea unul loc de munca; monitorizeaza-ti atent si realizarile; dezvolta-ti reteauna sociala; formeaza-ti un blog profesional (deoarece va reprezenta “cartea ta de vizita” prin intermediul lui putand sa-ti dovedesti expertiza in domeniul de interes).
  2. Invata sa (te) vinzi – Regula numarul 1 in vanzari este sa prezinti valoare. Cele trei aspect majore ale valorii atunci cand te promovezi sunt: limbajul corporal, vocea si cuvintele. Valoarea este maxima atunci cand din limbajul corpului transpare increderea in sine, vocea este puternica si stii ceea ce vorbesti. Asadar acorda timp suficient dezvoltarii acestor aspecte cu impact major asupra deciziei de angajare.
  3. Intareste-te emotional –  gaseste o persoana care sa-ti fie mereu alaturi, sa te sprijine si incurajeze pe tot parcursul dezvoltarii acestei noi abilitati – deoarece cautarea unui loc de munca a devenit o abilitate. Aceasta persoana te poate ajuta sa-ti monitorizezi progresele si se asigura ca iti respecti promisiunea fata de tine, adica ducerea la indeplinire a rezolutiei stabilite la inceput de an.
  4. Abordeaza fiecare interviu ca si cum ar fi primul – daca pornesti la interviu cu gandul ca va sfarsi la fel de rau ca precedentul sau ca desi va decurge foarte bine nu vei primi nici un raspuns, cum probabil ai patit si la ultimele 10 interviuri, o sa esuezi din start. Asteapta-te sa reusesti! Calitatea numarul 1 apreciata de angajatori este atitudinea. Nu te poti preface ca esti pozitiv (limbajul non-verbal te va da de gol), ci fii autentic si fii pozitiv!

In aceasta nota pozitiva ar trebui sa incepi noul an, si nu dezamagit de nerealizarile percepute ale anului care tocmai se incheie. Daca vrei sa fii invingator, simte, gandeste si comporta-te ca un invingator in anul ce vine!

 

Daniela Teodora Onca

Consilier in Cariera si Orientare Profesionala

Puteti gasi acest articol si alte articole interesante din acelasi domeniu pe site-ul: www.psihoselect.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s