De la psihologi adunate


Viktor Frankl

“Ființa umană nu este un lucru printre alte lucruri; lucrurile se determină unele pe altele, în vreme ce omul se auto-determină. Ceea ce el devine – în limitele înzestrării sale și ale mediului său – este ceea ce el a făcut din sine însuși.” – Viktor Frankl – Omul în căutarea sensului

“Până la ultima sa răsuflare nimeni nu-i poate smulge unui om libertatea de a lua o anumită atitudine sau o alta față de destinul său. Libertatea nu este ceva ce ‘avem’, și astfel să o putem pierde; libertatea este ceea ce suntem.” The doctor and the soul, p.97

“Căci în orice situație omului îi rămâne libertatea și posibilitatea de a decide în favoarea sau împotriva influenței mediului asupra sa.” The doctor and the soul, p.98

 

Carl Gustav Jung

“Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.”

“Intalnirea a doua persoane este ca si contactul a doua substante chimice; daca este vreo reactie, amandoua sunt transformate.”

Iluminarea nu inseamna vizualizarea unor figuri de lumina ci aducerea luminii in subconstient.”

“Nu putem schimba ceva pana nu il acceptam. Condamnarea nu elibereaza, ci opreseaza.”

“Totul depinde de felul in care privim lucrurile si nu de felul in care sunt acestea de fapt.”

“Nu pot sa zic ca cred. Stiu! Am fost atins de ceva mai puternic decat mine insumi, de acel ceva pe care oamenii il numesc Dumnezeu.”

 

Abraham Maslow

“Dacă planifici în mod deliberat să fii mai puţin decât eşti în stare să fii, atunci trebuie să te avertizez că vei fi nefericit pentru tot restul vieţii tale.”

“Dacă vrem să răspundem la întrebarea cât de înalt poate crește specia umană, atunci este evident că ar fi mai bine să alegem pe cei care deja sunt cei mai înalți și să-i studiem. Dacă vrem să aflăm cât de repede poate alerga omul, atunci nu e de nici un folos să facem media vitezei populației; e mult mai bine să adunăm olimpicii medaliați cu aur și să vedem cât de bine se descurcă. Dacă vrem să știm posibilitățile de dezvoltare spirituală, de creștere a valorii sau dezvoltarea morală a oamenilor, atunci îmi mențin părerea că putem învăța cel mai mult studiindui-i pe cei mai morali, etici și sfinți dintre oameni.

Ne temem de posibilitățile noastre cele mai înalte. Ne este, în general, frică să devenim ce zărim în momentele noastre perfecte, în condiții de mare curaj. Ne bucurăm și chiar vibrăm de emoția posibilităților creatoare pe care le vedem în noi înșine în astfel de momente. Și totuși, concomitent, tremurăm de slăbiciune, uimire și frică în fața acelorași posibilități. Evident, ca mai frumoasă soartă, cel mai mare noroc din viața unui om, este să fie plătit pentru a face ceea ce iubește să facă cu pasiune. ”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s