Frica de necunoscut vs. curiozitate


Frica este una dintre cele 6 emotii de baza si a avut functie adaptativa de-a lungul evolutiei, insa cand aceasta ne impiedica din a fi tot ceea pe putem fi, devine disfunctionala. Daca ti-e frica sa te implici intr-o activitate temandu-te ca o sa te faci de ras poate, neperformand-o perfect (avem impresia ca ceilalti cer de la noi perfectiunea, iar daca nu o atingem atunci acest lucru spune ceva despre valoarea noastra ca persoana. Total fals!).

Frica ne opreste astfel si din a ne cunoaste mai bine si din a ne dezvolta personal. Chiar daca faci ceva si esuezi tot dezvoltare este deoarece de pe urma fiecarei experiente  avem ceva de invatat. Lasa putin frica la o parte si adopta curiozitatea pentru o perioada.

Decat sa-ti zici: “N-are rost sa ma inscriu in cercul de actorie deoarece toata lumea stie ca nici macar nu stiu spune un banc, cu atat mai putin sa sustin un monolog sau un joc de rol.”, mai bine spune-ti: “Sunt curios de ce o sa iasa. Daca totusi se dovedeste ca nu am talent, macar o sa ma distrez bine cu prietenii mei la interpretarea diferitelor personaje.”

Curaj si curioziate permanenta! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s