Intreaba-te si pune intrebari


Gandhi afirma ca „puterea de a pune intrebari este baza progresului uman.”  Intr-adevar, pentru a putea evolua trebuie sa ne punem intrebari, sa ne dezvoltam gandirea critica si sa nu luam drept bune si adevarate toate informatiile care ni se transmit.

Avem un dezavantaj (desi nu l-as numi dezavantaj din moment ce ne impinge spre a fi curiosi si a pune intrebari; poate e avantaj avand in vedere ca evoluatia a creat toate adaptarile astfel incat sa ne mareasca probabilitatea de a supravietui) de a crede tot ceea ce ni se spune atunci cand auzim o informatie. Creierul inregistreaza ca fiind adevarate orice vesti ajunse la urechile noastre si de aceea este vital sa-ti pui intrebari mereu si mereu. Sa treci prin filtrul logicii informatia primita si sa(-ti) pui intrebari astfel incat sa te poti dezvolta.

Unul dintre cele mai importante lucruri in viata este sa fii curios, doar asa vei invata pe tot parcursul vietii, doar asa vei avea propria perspectiva asupra vietii (si nu cea impusa subtil din exterior), doar asa vei putea lupta pentru valorile tale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s