Nu te da batut


Oricat de dificil ti se pare un proiect sau crezi ca te-ai impotmolit si nu mai are nici un rost sa-l continui, mai gandeste-te o data. Adevarata satisfactie vine din lucrurile duse la indeplinire. Reusitele adauga „bile albe” la autoeficacitatea perceputa (perceptia ta ca dispui de talentele si efortul necesar pentru a duce o sarcina la bun sfarsit).

 

Si cu cat ai mai multe „bile albe” crezi in puterea ta de a reusi in tot ceea ce-ti propui si implicit ai curajul de a te implica tot mai mult in activitati care sa-ti mentina ridicat nivelul autoeficacitatii percepute. Doar ramanand in sarcina si neabandonand-o atunci cand dai de greu adaugi caramizi solide la imaginea de sine.

 

Dupa cum afirma genialul inventator Thomas Edison, „Cele trei lucruri esenţiale pentru a înfăptui ceva care să merite osteneală sunt munca stăruitoare, perseverenţa şi bunul simţ.” Nu degeaba a primit in 1915 „Medalia Franklin” pentru contributia sa pentru binele comunitatii, dovada ca a fost un om dedicat muncii sale si care nu a capitulat in fata obstacolelor si esecurilor.  Asadar, ai incredere in fortele proprii iar daca nu merge planul A, incearca planul B si tot asa…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s