Nu te auto-limita


 

Singurele lucruri care ne pun piedici si ne opresc din a obtine ceea ce vrem sunt gandurile noastre. Acestea sunt direct influentate de perceptia de sine, imaginea pe care ne-a format-o de-a lungul anilor despre propria persoana.

Aceasta imagine s-a format intr-o prima faza prin aprecierile parintilor nostri, am invatat sa ne vedem prin ochii lor, apoi mai tarziu, profesorii nostri au mai adaugat unele aspecte la modul in care ne percepem, si probabil acum seful si colegii au si ei un impact in ceea ce priveste imaginea de sine globala.

Stai putin si gandeste-te daca esti cine crezi ca esti sau esti constructia altora? Te consideri incompetent asa cum iti sugereaza colegii?; nu esti descurcaret cum iti tot repeta, de cand te stii, parintii?; esti genul timid si retras social, cum te caracterizau profesorii? Esti intr-adevar toate aceste lucruri? Te identifici cu ele sau sunt o inchisoare din care nu stii cum sa evadezi?

E usor sa evadezi odata ce ai constientizat ca tu singur te tii inchis in temnita, prin faptul ca accepti etichetele pe care ti le-au pus ceilalti. Decide cum vrei sa fii. Creioneaza-ti noul eu, nu te impiedica nimeni altcineva decat tu…

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s