10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre angajatii tai (2)


  1. Vor sa se remarce Oamenii vor sa faca lucruri care sa conteze, sa aiba un impact. Vor sa simta ca au adus o contributie si si-au ajutat echipa. Lasa-i sa-ti dovedeasca ca sunt capabili si arata-le ca ai incredere in abilitatea lor de a duce lucrurile la bun sfarsit. Arata-le angajatilor in ce masura munca lor reprezinta o contributie la rezultatul final al proiectelor si astfel activezi motivatia intrinseca si increderea in sine a acestora.
  2. Vor ca firma/echipa sa aiba succes – tindem sa ne identificam cu lucrurile pe care le posedam sau cu grupurile de care apartinem, deci implicit credem ca o companie de succes denota despre noi ca angajatii acesteia un grad inalt de competenta si performanta. Valorizeaza fiecare reusita a angajatilor tai deoarece fiecare succes se adauga la imaginea companiei tale.
  1. 3.      Vor autonomie si flexibilitate – dand angajatilor tai libertate in ceea ce priveste munca lor poate sa-i faca mai productivi decat daca le sugerezi pana in cele mai mici detalii drumul de parcurs.  De asemenea, angajatii apreciaza faptul de a avea un punct de spus in ceea ce priveste munca lor. Invata sa ai incredere in modul de abordare al angajatilor tai si lasa-i sa lucreze in ritmul propriu atata timp cat sunt performanti in ceea ce fac.
  2. 4.      Vor oportunitati de inovare si dezvoltate personala – majoritatea angajatilor simt nevoia sa se dezvolte, sa invete mai multe din domeniul lor profesional si implicit sa simta ca-si dezvolta cariera. Poti sa le provoci abilitatile si mintea oferindu-le ceva diferit de facut. Iar in ceea ce priveste inovatia, stabileste sedinte de brainstorming care sa permita angajatilor sa lucreze impreuna si sa genereze idei inovative.   
  3. 5.      Vor feedback – angajatii vor sa stie ca merg pe drumul cel bun, vor sa stie ca au o contributie la succesul echipei si ca reprezinta un membru valoros al companiei. De asemenea, oferindu-le feedback le dai oportunitatea de a vedea ce anume fac foarte bine si ce anume mai trebuie sa imbunatateasca pentru a ajunge la standardul cerut de functia ocupata.

Oferale angajatilor atentia si aprecierea de care au nevoie si vei vedea ca acestia iti vor oferi mult mai mult de atat. Investeste in oamenii tai deoarece acestia reprezinta cea mai buna resursa de care dispui in drumul companiei tale spre succes.

Daniela Teodora Onca

Consilier in Cariera si Orientare Profesionala

Puteti gasi acest articol si alte articole interesante din acelasi domeniu pe site-ul: www.psihoselect.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s