Doamne Dumnezeule!

Fiica pe care ne-ai dat-o este un dar al bunatatii Tale. Tu ai facut a se naste in mine simtamantul care o face scumpa inimii noastre, simtamantul dragostei parintesti.

Tie iti inchin copila noastra, Doamne! Binevoieste a-i fi Parinte; eu sunt un neputincios muritor si fara de ajutorul Tau nu pot face nimic.

Tu Cel Ce dai hrana pasarilor cerului, Cel Ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, Parinte a toata lumea, binevoieste a ingriji si de copila noastra. Ajuta-ne sa cultivam in ea bunatatea si printr-o buna crestere sa o facem folositoare semenilor.

Da-i, Doamne, intelepciune, ca sa cunoasca si sa voiasca binele . Da-i comorile cele ceresti ale virtutii, ca acestea sunt bogatii nepieritoare. Nu cer pentru ea, Dumnezeul meu, bogatii pamantesti care sunt supuse stricaciunii, ci Te rog sa ii dai trup sanatos si iubitor de osteneala, ca sa poata castiga lupta impotriva relelor vietii. Pazeste inima ei de orice alunecare pacatoasa si apara nevinovatia ei.

Randuieste, Preabunule Stapane, ca sa ajunga prin harul Tau sa binecuvanteze Numele Tau in veci.

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copilei noastre, pe cate Tu ai binevoit sa ne-o daruiesti. Umple-o Doamne de intelepciune si pricepere. Apara-o de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor Tai, ca totdeauna sa fie calauzele si povatuitorii ei spre toate faptele cele bune, ca sa Te poata lauda si preaslavi in veci. Amin