Substanta magica, diferenta dintre Rai si Iad


Alice in Tara Minunilor copiipovestiMa gandeam cum o sa abordez subiectul divinitatii, al Raiului si al Iadului, al lui Dumnezeu, atunci cand fetita mea va mai creste si am ajuns la concluzia ca ar fi potrivita urmatoarea analogie:

Sigur știți scena în care Alice se află într-o cameră care are în mijloc doar o masă cu un scaun, o ușiță minusculă într-un perete și o sticluță cu o “substanță magică” pe masă. Ca să încapă pe acea ușiță și implicit să pătrundă în Țara Minunilor, Alice trebuie să bea substanța magică din sticluță. Băutură îi micsoarează dimensiunile corpului astfel încât să poată trece cu ușurință prin ușița cu acces în lumea de vis. (Fragment din articolul „Gandirea spirituala creativa si Alice in Tara Minunilor„, autor Onca Daniela Teodora, publicat in revista Adolescent).

Substanta magica ar fi alcatuita din gandire corecta + vorbire corecta + comportament corect, fara de care oricat si-ar dori un om nu s-ar putea „micsora” astfel incat sa incapa pe usita de acces in Rai.

Ce ar fi Iadul? In viziunea descrisa aici ar fi faptul de a ramane o ETERNITATE inchis intr-o camera, singur, izolat, fara iubire, fara lumina, etc.

Chiar daca acest gand nu ti se pare la fel de suparator ca si cel general raspandit, adica a fi torturat cu smoala, prefer sa nu-i umplu capul fetitei mele cu scene de groaza care n-au nici un sens decat de a hrani frica; prefer sa educ prin iubire decat prin inducerea fricii.

Daca crezi ca gresesc sau ai o viziune mai potrivita, te rog impartaseste-o. Multumesc 🙂

godslove

Reclame

3 răspunsuri la „Substanta magica, diferenta dintre Rai si Iad

  1. Pingback: Cel mai puternic drog din univers | Blogul Onca·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s