Din seria „Cum sa pari mai destept” ;)


1281072213Am vorbit intr-un alt articol despre puterea zambetului asupra perceptiei. Cu cat esti mai zambitor esti considerat mai inteligent (si mai atractiv).

Un alt lucru care poate sa-ti aduca o apreciere pozitiva in ceea ce priveste inteligenta este folosirea initialei numelui mijlociu atunci cand te semnezi DAR doar in cazul semnarii documentelor cu caracter intelectual (o lucrare de diploma, un articol, o carte, o poezie, un proiect, scrisoare de intentie (!) etc.)

Psihologii Wijnand A. P. Van Tilburg si Eric R. Igou au condus 7 experimente pentru a verifica aceasta ipoteza, si anume daca initiala mijlocie poate influenta perceptia performantei in scris si a statusului.

Unui grup de 85 de participanti le-a fost dat sa citeasca un eseu despre teoria relativitatii. In unele cazuri eseul era David Clark, alteori David F. Clark, alteori David F.P. Clark si intr-adevar initialele numelui mijlociu au avut un impact pozitiv in ceea ce priveste evaluarea calitatii scrisului.

Asadar nu ma voi prezenta la un eveniment social „Ma numesc Dana T. Seucan.” insa sa nu te mire daca de acum imi semnez in acest fel articolele. 😉

writing-with-pen

Reclame

Un răspuns la „Din seria „Cum sa pari mai destept” ;)

  1. Pingback: Cel mai puternic drog din univers | Blogul Onca·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s