Stinge focul cu…foc?


Fight-Fire-with-Fire_9137-lCUNOASTERE:

In zilele noastre a aparut o moda care sustine ca tot ceea ce e natural e bun si tot ceea ce e artificial e rau. Astfel, medicina clasica e rea iar cea alernativa e buna.

Din lipsa de informatie acurata sau insuficienta ajungem sa credem unele lucruri fara a le trece prin filtrul gandirii critice.

De exemplu, sa luam homeopatia spre care tot mai multi dintre noi inclinam si care merge pe principiul similaritatii, adica o substanta care te-a imbolnavit te poate si vindeca.

Merge cam pe acelasi mecanism ca si vaccinurile, la prima vedere, adica iei o parte diminuata a virusului si o introduci in organism pentru a provoca activarea sistemului imunitar.

Alta principiu al homeopatiei este aceasta: cu cat diluezi mai mult ingredientul activ cu atat devine mai puternic (suna contraintuitiv, nu?).

Majoritatea remediilor homeopate sunt etichetate 30C, adica 1 parte de substanta activa la 100 la puterea 30 apa(!). Acest numar este egal cu totalitatea atomilor din sistemul solar sau cu o picatura de sare din intregul OceanAtlantic.

La o diluare de aceasta intensitate poti afirma fara nici o constrangere ca NU exista substanta activa in remediile homeopate, ci sunt alcatuite doar din APA (!)

Scriu acest articol nu ca sa-ti distrug iluziile ci ca sa te ajut sa iei deciziile corecte atunci cand vine vorba de sanatatea ta si cea a membrilor familiei tale.

Si eu am incercat remediile homeopate, insa cred ca nici unul dintre noi – cei care le-am incercat – nu putem afirma cu tarie ca am vazut un efect in urma administrarii acestora. Dar din moment ce n-am vazut nici efecte adverse (din moment ce inghitim doar apa sub forma de bilute) tindem sa credem ca au efect.

Daca ai nedumeriri despre alte tehnici folosite in medicina alternativa te invit sa consulti Libraria Cochrane (Cochrane Library).

Aceasta impresionanta baza de date, Sumarizeaza interpreteaza experimentele stiintifice realizate riguros pentru a verifica eficienta unei game intregi de tratamente.

Exista o sectiune dedicata doar Medicinei alternative si poti vedea in ce masura o boala pe care o investighezi poate fi ameliorata/vindecata prin acupunctura/atingere cuantica/homeopatie/etc.

DEZVOLTARE PERSONALA (daca ai chef 😉 ):

cand vine vorba de sanatatea ta sau a familiei tale asigura-te ca apelezi la tratamente ale caror eficienta a fost dovedita prin studii clinice controlate;

– nu uita sa fii cercetatorul intuitiv si stapanul propriilor decizii (pentru aceasta trebuie sa vrei si sa stii sa gasesti informatia de calitate)

Multa sanatate iti doresc, tie si familiei tale! 🙂

Fotolia_23564226_Subscription_L

Reclame

Un răspuns la „Stinge focul cu…foc?

  1. Pingback: De ce nu o sa ma crezi nici in ruptu’capului | Blogul Onca·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s