Ce mi-a placut saptamana asta – Puterea empatiei si a vulnerabilitatii


 

Dr. Brene Brown cercetator in domeniul vulnerabilitatii, rusinii, curajului si valorii de sine este autoarea bestseller-ului „Daring Greatly: How the Courage to be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead”.

Aceasta ne reaminteste ca pentru a forma o legatura empatica autentica trebuie sa fim indeajuns de curajosi pentru a ne conecta la propriile fragilitati si vulnerabilitati.

Brene afirma: „Vulnerabilitatea nu este buna sau rea. Nu este nici ceea ce am numi o emotie intunecata, dar nici una luminoasa. Vulnerabilitatea este centrul tuturor emotiilor. A simti inseamna a fi vulnerabil. A crede ca vulnerabilitatea este o slabiciune este ca si cum ai crede ca sentimentele sunt o slabiciune. A ne reprima viata emotionala din frica ca vor exista costuri prea mari inseamna sa-ti intorci spatele la ceea ce da scop si sens vietii.”

vulnerability-1

Asadar, nu-ti fie frica sa-ti areti latura umana, latura care sufera si care are nevoie de o imbratisare. Castigul va fi mult mai mare daca iti permiti sa-ti pui din cand in cand, inima in palma unei persoane care te iubeste.

vulnerability-CSA-Feb-2010-027

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s