Divortam? Hai mai bine la film!


odliesUn mariaj trainic este dat de doua persoane care incearca sa danseze simultan un duet si doua solo-uri.” (Anne Taylor Fleming)

Mariajul din ziua de azi se bazeaza mai mult pe implinire sufleteasca, crestere si dezvoltare personala spre deosebire de mariajul bunicilor nostri care avea la baza dorinta de oferi siguranta si trainicie.

Insa aceasta calatorie spre auto-exprimare si dezvoltare poate deveni anevoioasa uneori, determinandu-te sa te opresti din drum, sau si mai rau, sa o iei pe alt drum.

Din fericire, oamenii de stiinta au gasit o modalitate de a salva casniciile de la divort, si care este la fel de eficienta ca si consilierea maritala si mai placuta.

Film-si-dezbatere este modalitatea care s-a dovedit a injumatati (!) rata divortului la fel de eficient ca si terapia pe managementul conflictului si terapia acceptarii si compasiunii.

Cuplurile care au participat la studiu trebuiau sa vizioneze filme despre relatii iar la final sa le discute. Ceea ce s-a observat a fost ca cei implicati in mariaj stiu exact unde gresesc in relatia lor.

Nu trebuie neaparat sa participe la terapie pentru a invata noi abilitati de convietuire ci trebuie doar sa-i determini sa reflecte putin asupra modului in care se comporta in raport cu partenerul.

Ceea ce este minunat la acest studiu condus de Rogge et.al. (2013) este ca participantii au urmarit doar 5 filme, iar la 3 ani dupa terminarea studiului, rata divortului era injumatatita fata de cuplurile din grupul de control (care nu urmarit nici filme si nu au urmat nici o alta forma de terapie).

Mai jos, aveti un clip in care psihologul coordonator al studiului explica rezultatele aflate (de asemenea), apar si secvente din cele 5 filme prezentate cuplurilor. Enjoy:

 

Distribuie aceasta postare, astfel incat cuplurile in dificultate sa beneficieze de cea mai placuta forma de terapie maritala. 🙂

 

Reclame

5 răspunsuri la „Divortam? Hai mai bine la film!

  1. Pingback: Cel mai puternic drog din univers | Blogul Onca·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s