Vis maret versus micro-ambitie


daydream-nation-51154ffb3dd8eAmericanii, la concursurile de talent, intotdeauna vorbesc despre visurile lor. Foarte bine, daca ai ceva la care ai visat dintotdeauna,  in sufletul tau, urmeaza-ti visul! La urma urmei, este ceva cu care sa-ti ocupi timpul… urmarirea unui vis. Si daca este unul destul de mare, iti va trebui aproape toata viata sa-l realizezi, astfel incat in momentul cand ajungi la el si te holbezi in abisul fara sens al realizarii tale, vei fi aproape mort si nu va mai conta.  

Eu nu am avut niciodata un astfel de vis maret. Asadar, m-am dedicat cu pasiune obiectivelor de scurta durata. Fii micro-ambitios! Pune-ti capul jos si lucreaza cu mandrie la orice iti pica in mana… nu stii niciodata unde poti ajunge. Insa fii constient ca urmatoarea oportunitate s-ar putea sa apara in preajma ta. De aceea, ar trebui sa fii atent la visurile pe termen lung. Daca te concentrezi prea mult la ceea ce ai in fata ta, nu vei vedea lucrul stralucitor din coltul ochiului. Asa-i?

(Tim Minchin)

 Asadar, este mai indicat sa-ti stabilesti obiective de scurta durata, sa pui pasiune in ceea ce faci, sa ramai deschis la oportunitati.

Daca totusi ai un vis maret, nu visa cu ochii deschisi la indeplinirea acestuia, ci descompune-l in obiective de scurta durata, pune pasiune in munca pe care o faci si fii ochii in patru la oportunitati. 😉

daydream 2

Anunțuri

Un răspuns la „Vis maret versus micro-ambitie

  1. Pingback: Cel mai puternic drog din univers | Blogul Onca·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s