Poate copilul tau este viitorul Richard Feynman!


Feynman portraitRichard Feynman  este unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni americani (si printre cei mai carismatici, as adauga eu). Pe langa multe alte premii, a castigat si premiul Nobel insa spre deosebire de alti castigatori a tot felul de titluri si premii, Feynman nu le vedea rostul. In video-ul de mai jos poti vedea ce parerea avea faimosul fizician despre onoruri.

„Nu-mi plac onorurile. Sunt apreciat pentru munca pe care am depus-o, si pentru oamenii care o apreciaza, si cand observ ca alti fizicieni folosesc munca mea. Nu am nevoie de altceva. Nu cred ca e vreun sens la nimic altceva. Nu vad care este rostul ca cineva sin Academia Suedeza sa decida ca o anumita munca este destul de nobila incat sa primeasca un premiu. Deja am primit premiul. Premiul este placerea aflarii unui lucru nou, bucuria descoperirii, observarea ca alti oameni il folosesc. Acestea sunt lucrurile reale.”

De ce spun ca viitorul Richard Feynman poate fi copilul tau? Deoarece fizicianul pomeneste cum tatal lui i-a insuflat aceasta gandire, de a-i vedea pe toti oamenii egali, dincolo de uniforma, titluri sau premii primite. Cu siguranta i-a spus si alte lucruri pline de intelepciune care i-a modelat gandirea fizicianului astfel incat sa nu puna valoare pe ego (lucru pe care multi dintre noi il facem azi) ci sa puna valoare pe munca facuta din inima, pe munca bine facuta si pe efectele benefice pe care aceasta le poate aduce semenilor.

Asadar, trebuie sa fim mai constienti ca parinti, sa fim atenti la valorile pe care le insuflam copiilor nostri.

Feynman

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s